Salut

Sunt Călin și am 10 ani de activitate în domeniul construcțiilor. Având o fire de explorator, am lucrat în unele dintre cele mai mari proiecte din țară și din Egipt, cu peste 10 naționalități diferite. Atuul meu este că înțeleg ce dorește un om și cum pot să-l ajut. Așa am învățat să lucrez în echipă și să creez echipe.

icon_widget_image Brasov, str. Carpatilor 93 bl. 3 apt.1 icon_widget_image + 40734.226.724
icon_widget_image contact@accentconstruct.ro
Image Alt

Fazele de constructie

Fazele de constructie

1. De ce sunt importante fazele de construcție

Construirea unei case are loc întotdeauna în etape. Fiecare construcție este împărțită în cinci părți, care continuă una peste alta. Construcția stabilă si solidă depinde de calitatea execuției fiecărei faze de construcție, deci este foarte important ca fiecare să fie atent planificată. Din acest motiv, recomandăm cu căldură prezența unui arhitect pe parcursul întregului proces de construcție, a contractorilor de construcții verificați si, desigur, a supraveghetorului de construcții. Costul construirii unei case este de fapt suma tuturor lucrărilor si serviciilor individuale care pot fi determinate procentual. Prețul și timpul consumat pentru fazele individuale ale construcției depind, de asemenea, de sistemul de construcție ales (zidărie / construcție metalică). Indiferent de sistemul de construcție, ar trebui să știți și următoarele lucruri:

2. Începutul 1. faze de construcție

După ce ați adunat toată documentația proiectului, când aveți o autorizație de construire și un proiect pentru execuție, puteți începe cu primele lucrări, care fac parte din prima fază de construcție. Prima fază a construcției include tot ce este necesar pentru pregătirea terenului și a șantierului. De asemenea, include fixarea amplasamentului viitoarei instalații și excavarea unei gropi de construcție. Există, de asemenea, construcția fundației, adică instalarea unei fundații sau a unei plăci de fundație, în funcție de proiect. Lucrările de pământ și punerea fundației casei reprezintă aproximativ 3% din costul total al construirii casei.

3. Fazele de construcție 2. și 3.

În următoarele faze de construcție, este rândul lucrărilor care continuă la lucrările de pământ din prima fază. A doua și a treia fază a construcției includ turnarea plăcii subsolului, construcția etajelor și ridicarea mansardei și a structurii acoperișului. În a treia fază, toate lucrările la acoperiș sunt finalizate. A doua și a treia fază a construcției reprezintă aproximativ 42% din costurile totale. Cele mai mari costuri la cea de-a doua și a treia fază a construcției noi sunt elementele structurale, pereții și tavanele – undeva în jur de 32% pentru ambele faze.

4. Etapele finale ale construcției – 4 și 5.

Cea mai mare parte a costurilor sunt în a patra și în a cincea fază a construcției, care reprezintă în total 53%. Aceste două faze includ toate instalațiile, turnarea podelelor, instalarea tâmplăriei, fațadelor și tencuirea interiorului, precum și alte meșteșuguri în care casa se pregătește pentru locuire. Instalațiile au cea mai mare pondere aici – până la 11%. Cu toate acestea, etapele finale sunt coroana calității și execuției profesionale a etapelor inițiale de construcție. De asemenea, este important să știm că întreaga construcție, de fapt, costurile și timpul necesar pentru fiecare fază depind în mare măsură de alegerea metodei de construcție (case modulare, case din cărămidă, case din lemn etc.).

Construcția casei are loc în etape, iar întreaga clădire va depinde de calitatea construcției fiecăreia dintre ele

Sfaturi de specialitate de la ACCENT CONSTRUCT

Care sunt condițiile fără care nu începeți construcția unei case?

În primul rând contractul în care se specifică exact ceea ce vom executa, cu sau fără materiale. În al doilea rând proiectul de structură ultima versiune. Și nu în ultimul rând organizarea de șantier să fie făcută sau să o facem împreună în primele 2 zile de șantier.

Recomandați construcția casei la cheie sau în etape? De ce?

Depinde. Sunt clienți care preferă să angajeze o firmă serioasă care implicit costă și mai mult față de piață și atunci este de preferat casă la cheie. Când clientul se uita la fiecare bănuț și alege firme sau chiar echipe la negru atunci, pentru a avea riscul mai mic preferă pe etape. Recomandăm angajarea unei firme serioase care desi pare mai scump, cu siguranță livrând termene și calitate poate ajunge și mai ieftin decât riscând cu tot felul de echipe.

Călin Munteniță, ACCENT CONSTRUCT

5. Faze de construcție în funcție de tipul de construcție (case din cărămidă sau construcție schelet)

În timpul construcției modulare, casa este construită dintr-o construcție foarte ușoară și din elemente de construcție pregătite în prealabil și gata făcute, care sunt apoi asamblate la fața locului. O astfel de construcție, precum și fazele sale, sunt rapide, deoarece după finalizarea lucrărilor de pământ, elementele de construcție modulare sunt unite la fața locului. Cu excepția primei faze și a betonării, toate celelalte sunt mult mai curate, deoarece nu există materiale umede și murdare.

Cu alte cuvinte, construcția clasică de zidărie se mai numește umedă, deoarece lianții din clădire conțin apă care se evaporă continuu. Prin urmare, zidăria clasică necesită o anumită perioadă de timp în tranziția de la o fază de construcție la alta pentru ca apa să se evapore complet din structură. O astfel de construcție a unei case necesită mai mult timp, iar fazele de construcție pot fi prelungite din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Dacă decideți să construiți o casă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

© Articol preluat de pe DaiBau.ro