Salut

Sunt Călin și am 10 ani de activitate în domeniul construcțiilor. Având o fire de explorator, am lucrat în unele dintre cele mai mari proiecte din țară și din Egipt, cu peste 10 naționalități diferite. Atuul meu este că înțeleg ce dorește un om și cum pot să-l ajut. Așa am învățat să lucrez în echipă și să creez echipe.

icon_widget_image Brasov, str. Carpatilor 93 bl. 3 apt.1 icon_widget_image + 40734.226.724
icon_widget_image contact@accentconstruct.ro

Locuinta unifamiliala Otopeni

În februarie 2021 am fost contactat de beneficiarii acestei case în construcție pentru a stinge conflictul apărut cu constructorul. În urma analizelor am constatat că s-a ajuns la aceasta situație neplăcută pentru ambele părti datorită următoarelor:
– s-a grăbit cu începerea lucrărilor desi se doreau modificări ale proiectului;
– s-a ales un constructor fără a analiza, a calcula si a înțelege care sunt costurile materialelor ce vor fi folosite;
– lipsa de comunicare, de transparență si de explicații când este cazul;
– lipsa unei persoane cu experiență angajată de către beneficiar ce poate face managementul de proiect explicându-i pe limba beneficiarului ce costuri implică fiecare fază a lucrărilor, asigurarea calității si a comunicării cu constructorul;
În urma discuțiilor cu ambele părți, a vizitei în santier si a calculelor necesare s-au constatat următoarele:
– nici una dintre părți nu doreste să continue lucrările cu cealaltă parte;
– lucrările executate de către constructor sunt de calitate, nefiind probleme cu plata manoperei;
– plata materialelor folosite a fost scânteia ce a declansat conflictul, constructorul folosind materiale superioare calitativ fără a prezența facturile beneficiarului astfel cel din urmă crezând că este păcălit.
Ca si soluție, ambele părți au încetat să mai discute unul cu celălalt si au purtat discuții doar prin a treia parte. În cele din urmă s-au calculat materialele folosite în santier, s-au achitat si s-au stabilit următorii pasi pentru încetarea colaborării. Urmează să se toarne placa peste parter, să se achite manopera si să fie eliberat santierul de către constructor într-o lună.
În această lună ce va urma, beneficiarul va decide dacă va opri lucrarea, dacă îsi caută alt constructor sau dacă va alege să meargă cu Accent Construct ca manager de proiect.
Acest material va fi editat odată cu continuarea lucrărilor.

Project Info